Dataspel

Jag älskar dataspel

Behöver jag säga mer än såhär? Kanske, kanske inte, men jag VILL i alla fall det. Denna sida kommer att handla om främst mitt stora intresse för dataspel, men även eventuella övriga saker.

Min första kontakt med spelvärlden

NES Turtles.
Turtles till NES var ett av dom första TV-spel jag spelade. Källa:flickr.com/photos/98859152@N04/10856224335

Eftersom jag är såpass gammal (30 år) fanns inte direkt datorspel när jag var liten. (heter det datorspel eller dataspel??). Så min första kontakt med spelvärlden var genom TV-spel. Jag minns såväl när jag som 7-8 åring var hemma hos grannarna som hade ett Nintendo 8-bitars (NES). Det var så jäkla häftigt! Vi spelade Turtles flera dagar.

Super Nintendo

Jag personligen fick aldrig ha något TV-spel för mina föräldrar när jag var liten. På ett sätt tycker jag att det är bra idag. Det ledde ju till att jag var ute och lekte mer, spelade fotboll etcetera. En dag skulle jag hem till min bästa kompis. Han hade haft ett NES tidigare, men för några dagar sedan hade han fyllt år och fått ett Super Nintendo 16 bitar (SNES). Handen på hjärtat så var jag lite kompis med honom just för han hade ett TV-spel. Men JÄKLAR vad kul det var. Vi spelade så mycket så hans föräldrar fick säga till oss att sluta och gå ut och leka istället ibland. Dom spel jag minns starkast är Donkey Kong, Street Fighter II och Jurassic Park.

Playstation

En dag var jag hos en annan kompis. Jag tror vi var runt 10-11 år nu. Han hade just fått ett playstation. Nu var det häftig 3D grafik av ett slag man ALDRIG hade sett förut. Jag var som helt förtrollad… Detta var även trots att spelet vi spelade TEKKEN, var nån sorts piratversion så allt var svartvitt. Jag minns såväl när jag cyklade hem från honom att jag bara fantiserade om ett playstation och bad till GUD att mina föräldrar skulle ge mig ett. Det hände aldrig. Dock fick jag något år senare låna min kompis playstation några veckor. Detta för att hans föräldrar tyckte att han spelade på tok för mycket.

Datorspel

Som sagt så fick jag aldrig något TV-spel av mina föräldrar. Jag köpte dock några gameboys för egna pengar, men mer än så blev det inte. Men nu var det slutet på 90 talet och persondatorer började på allvar bli var mans egendom. Så gjorde även vår familj och skaffade sig en dator. Tyvärr var det en Macintosh, på den tiden var Mac inte i närheten lika stora och få spel fanns att tillgå.

Jag tyckte ändå att detta var som en skänk från ovan och jag satt oftast som klistrad vid datorn och surfade på internet, laddade hem spel och spelade. Det var mest DEMO versioner av spel jag spelade, då det var det enda som gick att ladda hem. Nått av de första spelen jag körde var QUAKE 1. Då var det hela spelet som jag fick av min datorkunniga kusin. Så häftigt det var!

Andra spel jag körde på våran Mac var, Shadow warrior, Carmageddon, Quake II och III. Sedan spelade jag även många mindre avancerade spel jag glömt namnen på nu.

Egen PC

Fast Forward ett gäng år och jag är 16-7 och går på gymnasiet. Regeringen (?) har precis infört något väldigt förmånligt avtal för att skaffa sig en dator och mina föräldrar köper en till mig. Det är en kraftfull PC laptop och jag är så glad. ÄNTLIGEN kan jag på riktigt börja spela datorspel. Några av dom första spelen jag köper är Rainbow Six: Rouge Spear och GTA 3. Jag sitter och spelar VÄLDIGT mycket men det är oerhört kul. GTA blir för övrigt längre fram min största spelkärlek.

Senare blir det mycket CS, battlefield och GTA. Jag planerar att ha denna bloggen till att uppdatera om olika spelnyheter, vad jag själv spelar just nu och liknande. Men även övriga saker som händer i mitt liv.

Det var allt för just nu, kommer säkert att fylla i mer i framtiden!