Ischias??

Jag har dem senaste veckorna fått mer och mer ont i ryggen. Jag vet inte riktigt när det började men det blir helt klart lite värre hela tiden.

Ischias – diskbråck?

Jag har läst lite på nätet om vad det kan vara. Bland annat på denna sida

Ont i ryggen.
Så här känner jag till min eventuella ischias…

om ischias. Det verkar som att det finns två olika typer av ischias, sann och falsk. Jag gissar att jag har den falska typen om jag nu har det. Detta för att smärtan aldrig går långt ner i benet plus att det helt enkelt är mkt vanligare med falsk.

Orsak till mitt ryggont

Jag vet som sagt inte hur jag fått detta ryggont/ischias. Men efter mycket läsning verkar det som ogynnsam sittställning etc. kan orsaka det. Då fick jag en klump i halsen när jag insåg det. För jag sitter ju och spelar data minst 5-6 timmar om dagen. Och jag sitter fan inte ”bra”. Sen att bara sitta för länge är inte heller bra. Så det är mycket möjligt att mitt datorspelande är orsaken till detta.

Behandling?

Jag har verkligen ingen lust att gå till doktorn. Dels ogillar jag sjukhus men har också läst att det inte finns någon direkt bra behandling mot ischias. Troligtvis får jag en remiss till kiropraktor som verkar skitdyrt! Jag har fan inte råd med det.

Jag ska kolla upp så mycket jag kan om det på internet. Verkar som att det finns bra övningar mot åkomman. Men även sidan jag länkade ovan rekommenderar någon specialbehandling. Vettefan om jag tror på det men kanske värt ett försök om inga övningar hjälper.

Det jag ska börja med direkt är iaf att minst halvera datorspelandet och stillasittandet. Ska börja promenera minst en timme om dagen också. Verkar som det är en bra och enkel kur mot ryggont. Sen får vi se vad som händer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *