Spel eller mänsklig kontakt när man är sjuk?

Svar: Spel! Jag måste säga att jag faktiskt nästan välkomnar den där första förkylningen på året då febern är ganska toppad och det inte går att jobba, men ett par panodil och en ipren gör så att man är okej nog i skallen för att sitta i soffan och spela hela dagen! Det är nästan lite lyx, även om näsan rinner och man är lite yr på grund av att man har feber. Låter det bara helt konstigt? Jag kan fatta om ni undrar om jag är galen som säger ja, tack till en förkylning, men betänk möjligheterna du också så kommer du nog att se att jag har rätt!

Jag talar ju inte om sådan förkylning som gör att man är helt bäng och bara ligger i sängen utan att kunna göra annat än att sova, utan det är sådan där lite ”mysig” förkylning som gör att man kan slappa och ta det lugnt. Ibland tror jag att det är meningen att denna typ av förkylning ska finnas just för att vi ska få som en extra liten semester, men vad vet jag?

Så, mänsklig kontakt, då? Hur ser vi på det när man är lite trevlighets-förkyld? Faktiskt mindre attraktivt, tycker jag. Varför? För att man känner av att man är trött och hängig på ett helt annat sätt när man umgås med andra än när man är ensam framför ett datorspel eller ett tv-spel.

Det är också bra att man blir mindre sugen på snacks än vanligtvis när man är uppe och spelar hela nätterna, för det känns fräschare att spela med den typ av mat man kan pilla i sig när man är sjuk. Alltså typ te, honungsvatten, äpplen och annan krispig frukt, soppor och kanske ett paket snabbnudlar bara för att kicka in lite carbs!